loading

İcra ve İflas Hukuku

Fevk Hukuk İcra İflas Hukuku alanında, alacağın tahsili amaçlı icra takiplerinde borçluya ait tüm menkul, gayrimenkul ile üçüncü kişilerdeki hak ve alacakların tespiti amaçlı kapsamlı araştırmalar yapmaktadır. Bu alandaki hizmetler, alacaklı/borçlu ve üçüncü kişiler arasındaki uyuşmazlıkların çözümü için icra mahkemeleri ve genel mahkemelerde dava takibi işlemlerini de kapsamaktadır.

Fevk Hukuk tarafından İcra ve İflas Hukuku alanında verilen hizmetlerden bazıları şunlardır:

  • Alacağın tahsili amaçlı icra ve iflas takipleri
  • Borçlu ya da alacaklı müvekkiller ile karşı taraf arasında borç tasfiye görüşmeleri ve yapılan sulh anlaşmalarının protokole bağlanması
  • İflas Erteleme
  • Bankaların kredi sözleşmelerinden doğan ihtilaflarının çözümlenmesi

Sıkça Sorulan Sorular

İcra takibi nasıl başlatılır?

İcra takibi, alacaklı tarafından icra müdürlüğüne başvuru yapılarak başlatılır. Alacaklı, alacağını belgeleyen evrakları sunar ve icra müdürlüğü borçluya ödeme emri gönderir. Borçlu, ödeme emrine itiraz etmezse icra takibi kesinleşir ve haciz işlemleri başlatılır.

İflas erteleme nedir ve nasıl yapılır?

İflas erteleme, borçlarını ödemekte zorlanan ancak mali durumunu düzeltebileceğine inanan şirketlerin iflasını ertelemek için mahkemeye başvurmasıdır. Mahkeme, şirketin mali durumunu inceleyerek iflas erteleme kararı verebilir ve bu süre zarfında şirket, mali durumunu düzeltmek için çalışmalar yapar.

İcra ve iflas hukukunda haciz işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Haciz işlemi, icra takibinin kesinleşmesinin ardından icra müdürlüğü tarafından borçlunun malvarlığına el konulması işlemidir. Haciz sırasında borçlunun menkul ve gayrimenkul malları tespit edilerek kayda alınır ve bu mallar alacaklının alacağını tahsil edebilmesi için satışa çıkarılabilir.

İflas davası açmak için hangi belgeler gereklidir?

İflas davası açmak için borçlunun iflas talebini içeren dilekçe, borçlunun mali durumunu gösteren belgeler, borçların ve alacakların listesi ve varsa ödeme planı gibi belgeler gereklidir. Mahkeme, bu belgeleri inceleyerek iflas kararı verebilir.